Flere og flere campingpladsejere udlejer flere og flere enheder som hytter, mobilhomes, glampingtelte m.v. sammen med tour operatører. Dette kan så resultere i spørgsmålet om udlejning og traditionel camping kan forenes.
Ud fra det som normalt betegnes som camping kan dette sagtens lade sig gøre. Der kan dog være campister, som kun dyrker naturen og de primitive campingpladser. Der vil der selvfølgeligt være forskelligheder i opfattelsen af campingoplevelsen.
Det kan have stor betydning for campingpladsens omsætning om der er udlejningsenheder. Nogle campingpladser har større omsætning på udlejningsdelen, end på den traditionelle udlejning af enheder til campister. Lovgivningsmæssigt er det sådan, at 20% af kapaciteten, dog maksimalt 60 enheder, må være hytter, udlejningsvogne eller telte.
Den store nyhed på de danske campingpladser er Glamping-telte, indrettet med dobbeltseng, brændeovn, køkken m.m. Vi har set eksempler på, at sådanne telte har været udlejet for over kr. 60.000 om året.
Hytter har siden opstarten, i 60érne, udvidet sig fra 9 m2 til 45 m2, såfremt de ikke er indenfor strandbeskyttelses-linjen. Er dette ikke tilfældet er størrelsen 35 m2. Samtidig med, er der facilitetsmæssigt sket en stor udvikling. Hytterne er i dag indrettet som bedre sommerhuse med badeværelse, soveværelse, køkken med alle bekvemmeligheder samt overdækket terrasse. Desværre er det endnu ikke tilladt campisterne at eje hytter på campingpladser. Dette er forbeholdt campingplads-ejerne. Det samme gør sig gældende indenfor mobilhomes.
Kunne lovgivningen ændres så campister også kunne investere i f.eks. hytter og mobilhomes vil dette være et udmærket supplement til de dyrere sommerhuse, som ikke har campingpladsernes aktiviteter som legepladser, swimmingpools m.m. Det er muligt at købe hytter og mobilhomes fra omkring kr. 400.000. Sæsonpladsen på campingpladsen vil ikke være dyrere end ejendomsskatter og forsikringer på sommerhuset. Børnene vil elske campingpladsens aktiviteter og det sociale vil være et naturligt islæt for de voksne.
Når vi samtidig ved, at belægningsprocenten er under 20 på de danske campingpladser, vil ovennævnte muligheder være en kærkommen forøgelse af pladsernes indtjening.
Sker der ikke snarest muligheder for nye produkter, indenfor campingbranchen, må det erkendes, at omkring 100 danske vil blive lukket indenfor de næste år. Nogle campingpladser har så dårlig én indtjening, at de ikke længere er salgbare. Det er heller ikke muligt at få dem belånt med realkreditlån. Det vil dog sige, at pladserne nok kan sælges til liebhaverboliger. De er gerne smukt beliggende med masser af udenomsplads. Prisen vil sikkert også være bedre end som campingplads.