Finansiering

Køb og drift af en campiingplads

Prisen på en campingplads?

De mange der vil prøve at efterleve en drøm, at købe campingplads, vil opleve forhindringer på vejen. Det kræver nemlig en stor egenkapital at kommer hertil.

Et stort græsareal samt nogle få bygninger kan vel ikke koste en bondegård vil mange mene. Dette er så ikke tilfældet. Beregninger viser, at det vil koste ca. kr. 150.000 for hver enhed som pladsen indeholder. Det vil sige, at en campingplads med 200 enheder vil koste omkring kr. 30 millioner at etablere.

Hvordan er dette muligt? Først skal arealet planeres hvorefter det underjordiske skal etableres. Der er vand, kloak og el. Dertil kommer servicebygningen, eventuel flere af slagsen, information, måske også butik/café samt aktivitetsmuligheder som legeplads, vandland, minigolf m.m.

Nu er det mange år siden, at der sidst blev etableret en ny campingplads i Danmark. Behovet er ikke tilstede og det vil være umuligt at forrente så stort et beløb, uden en hvis indkøringsperiode. Derimod vil det være muligt at købe en eksisterende plads. Salget af campingpladser er p.t. omkring 10 – 20 årligt.

Hvordan finansieres et køb?

Det er her egenkapitalen spiller en stor rolle. De finansieringskilder der arbejder med campingpladser forventer at køber kommer med minimum 25% af købsprisen. Herefter kan der være adgang til en finansiering gennem realkreditten på ca. 50%. Den resterende del, 25%, bliver gerne delt mellem sælger og et pengeinstitut. Sælgerfinansieringen er omkring 10% og 15% via pengeinstituttet. Nogle gange vil pengeinstituttet forlange en kaution for lånebeløbet via vækstfonden.  Vækstfondens betingelser kan ses på: https://vf.dk/

/ Ikke-kategoriseret